Café Batayporã vzniklo na počest všech imigrantů z českých a slovenských zemí, kteří nalezli v Brazílii svůj druhý domov.

Kávu Café Batayporã pěstuje, sklízí a zpracovává s maximální péčí farmář Paulo Campos v kávovém regionu Alta Mogiana ve státě São Paulo. Fazenda Olhos d´Água, kde káva odrůdy catuaí amarelo (100% arabica) dozrává, se nachází na náhorní plošině v nadmořské výšce 1.000 metrů nad mořem, s ideální kombinací brazilského slunce a vláhy. Tato kávová plantáž, s jedinečným výhledem přes hluboké údolí na horstvo Národního parku Serra da Canastra, je dle farmářových slov místo Bohem obdařené pro pěstování skvělé kávy.

Káva je pražena v České republice, aby pražení proběhlo časově co nejblíže samotné konzumaci kávy (tak se uchová nejvyšší kvalita vašeho nápoje). V chuti ucítíte tóny čokolády a mandlí na citrusovém pozadí. Kyselost je nízká, tělo střední smetanové. Café Batayporã je ideální pro přípravu espressa či do moka konvičky.

Káva je dostupná pouze jako zrnková, v sáčcích po 100 a 250 gramech. Zakoupením libovolného sáčku přispějete 5,- Kč na rozvoj česko-brazilských kulturních aktivit v Bataypoře.

Kresba na etiketě, zachycující „moravskou“ bránu při vstupu do Pamětního centra Centro de Memória Jindřich Trachta v Bataypoře je dílem arch. Davida Vávry.

Koupit